Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Πρόληψη η Καλύτερη Θεραπεία

Ασθένεια είναι η αδυναμία του ανθρώπου/οργανισμού να διατηρεί την ισορροπία του. Κάθετι που μας βγάζει από τον φυσικό, ισορροπημένο τρόπο ζωής μακρυπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα δύναται να προκαλέσει κάποια ασθένεια.

  • Πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει την ασθένεια;

  • Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε να αρρωστήσουμε. Αν και εννοιολογικά, ο όρος "πρόληψη" είναι ευρέως διαδεδομένος εντούτοις περιμένουμε να εκδηλωθεί μία ασθένεια (ή και να προχωρήσεις σε μεγάλο βαθμό) πρωτού αποφασίσουμε να δράσουμε.

  • Πώς μπορεί ένας θεραπευτής μάλαξης να με βοηθήσει στην πρόληψη;

  • Κάθε ειδικότητα έχει την δική της τεχνική και μέθοδο θεραπείας. Όσον αφορά όμως την μάλαξη, καταφέρνουμε να ηρεμούμε, να χαλαρώνουμε τον οργανισμό χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιο σημάδι πόνου.

    Η χαλάρωση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Σκεφτείτε για παράδειγμα, ένα φλασκί ή μπαλόνι που είναι παραγεμισμένο με νερό. Είναι φουσκωμένο, βαρύ και αν το πιέσουμε μπορεί να ξεχυλίσει ή και να σπάσει. Φανταστείτε τώρα από αυτό το φλασκί/μπαλόνι να αφαιρεθεί με ήπιο τρόπο μία ποσότητα νερού. Αυτομάτως θα γίνει ανάλαφρο, ευμετάβλητο και δύναται να αντέξει πολύ μεγαλύτερες πιέσεις.

    Εκτός όμως από την χαλάρωση, η μάλαξη μπορεί να προσφέρει πάμπολλες ευεργεσίες τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία.
    Μερικές από αυτές είναι η καλυτέρευση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Έτσι ο οργανισμός οξυγονώνεται καλύτερα, γεγονός που βοηθά στην αποβολλή των συσσορευμένων τοξινών που υπάρχουν στο σώμα, συμβάλλει στην αντιγήρανση, στην ρύθμιση της πίεσης, στην ελαστικότητα του δέρματος κ.α.

    Επίσης η μάλαξη συμβάλει στην ανιτμετώπιση του στρες, καλύπτει τις απτικές ανάγκες του δέκτη, βοηθάει στην ομοιόσταση του οργανισμού.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου